Öppettider

Måndag   Stängt
Tisdag      10.00-18.00
Onsdag    10.00-16.00
Torsdag    10.00-16.00
Fredag      10.00-16.00

Priser

Entré 75 kr
Under 18 år, fri entré


Boka guidning eller aktivitet

Västerviks Museum har hela kommunen som arbetsområde och erbjuder en mängd aktiviteter som rör Tjustbygdens kulturarv och kulturmiljöer. Grupper, skolor och företag är välkomna att boka guidningar och aktivitetsdagar.

Några exempel på aktiviteter vi erbjuder:
Guidning i utställningen Mars Makalös – det marina 1500-talet
Stadsvandring i Västerviks stad
Guidning eller bronsåldersaktiviteter i Hermanstorp

Kontakta museet för prisuppgift
info@vasterviksmuseum.se
0490 – 211 77


Tillgänglighet

Museets besöksadress är Kulbacken 1, Västervik.
Det finns två handikapplatser på parkeringen nära huvudentrén. Entrén når ni via trappa eller ramp. Det finns automatisk dörröppnare. Utställningarna är i ett plan.

För besökare med nedsatt rörelseförmåga, syn och hörsel

Museet är delvis inhyst i en äldre byggnad och ibland kan det vara lite trångt i de tillfälliga utställningarna, men alla våra rum nås via entrén och saknar trösklar. Ibland kan utställningarna upplevas lite mörka. Det är för att skydda våra känsliga föremål. Här finns mycket information i textform och vi jobbar med att utveckla audioguide, men är inte riktigt klara än. I dagsläget har vi inte någon permanent hörslinga i vår föreläsningssal eller i biorummet. Vid entrén finns handikappanpassad besökstoalett och ett kapprum. Kontakta en museivärd i receptionen om du behöver hjälp.

Ledarhundar och servicehundar är givetvis välkomna!

Vill du se våra utställningar i en lugnare miljö finns det möjlighet att boka tillträde på vardagar innan museet öppnar. Kontakta oss för frågor om anpassade visningar  Tel. 0490-211 77